Utekino

Vi har spesialtilpassede løsninger for utekino.  Skjermer kan leveres fra 10 kvm (2 x 5 meter) og opp til 38 kvm (4 x 9,5 meter) i cinemascope.  Skjermene benytter seg av svært høy oppdatering og prosessering som gir visuelt inntrykk av langt høyere enn reell oppløsning.

Fordeler

LED skjerm har i bruk som utekino vesentlige fordeler fremfor projektor løsninger.  Den mest åpenbare er forskjellen i lys. Med en LED skjerm kan man med godt resultat vise film i dagslys. Det er selvfølgelig hyggeligere når der er mørkere, men vi er ikke avhengig av at det skal være mørkt for at resultatet skal bli bra.

I tilfeller hvor der kommer regn eller tåke influerer dette ikke på bildet. Der er ingen kraftige stråler mellom projektor og lerret, og regnet er knapt nok synlig.

Med hensyn til vind vil en LED skjerm ikke «fange» vind på samme måte som et lerret. Der lerretet har en tendens til å oppføre seg mer som et seil blir LED skjermen en vegg.

For ordens skyld leverer vi og en rammebasert lerretsløsning på 6,6 meter bredde i cinemascope.

Lyd

Vi leverer lydanlegg som er tilpasset utendørs kino. Her er der utstyr av svært høy kvalitet som gir strålende resultater. Kinolyd med surround utendørs er i seg selv med på å forsterke opplevelsen, men vi må og ha i bakhodet at all kinolyd er laget for et akustisk dødt rom.  Ute hvor der ikke er noe rom er det perfekte forhold for en optimal lydgjengivelse.

Vi har mange muligheter for å lage en løsning tilpasset hvert enkelt arrangement.  Våre systemer er lette, trekker lite strøm og er raske å rigge. Vi har rigget kino på alt fra fjelltopper til øyer og inne i skogen. Det meste er mulig.

 

Utekino i Aksdal 2018, skjerm P4

 

Utekino i Aksdal 2016, skjerm P4

 

Utekino i Oslo, 2019, skjerm P3.

 

 

Utekino på Alvanuten, 2012, skjerm P6.